۳۰ آبان ۱۴۰۲
احمد راییجی- بر اساس اخبار منتشر شده توسط یک کانال تلگرامی، چندی پیش جمعی از چهرههای نزدیک به آیتالله نورمفیدی و افرادی که به اصلاحطلبان گرایش دارند با حجتالاسلام سیدمحسن طاهری نامزد احتمالی مجلس خبرگان دیدار کردند.
در این دیدار حاجعلی کلاتی عضو چند دوره شورای شهر گرگان و از حواریون چهل و اندی ساله آیتالله نورمفیدی، ابوالقاسم صفوی فرماندار اصلاحطلب که با چراغ سبز امام جمعه گرگان بر این مستند نشست و اسدالله کبیر از چهرههای اجتماعی و ورزشی نزدیک به جریان اصلاحات و برادر جناب حسین کبیر شاخصترین چهرهی ملی مذهبی استان و چند نفر دیگر حضور داشتند.
انتشار تصویری از دیدار این جمع با راس جریان پایداری در گلستان بخودی خود پیامهای بسیاری برای مخاطبان دارد.
آیا این دیدار تنها جهت احوالپرسی بوده یا جلسهای برای بیعت انتخاباتی با سیدمحسن طاهری؟ این سئوالی است که پاسخ آن را در آینده نزدیک خواهیم یافت.
آیا عدم حضور آیتالله نورمفیدی در انتخابات خبرگان موجب شده که جمعی از یارانش چون علی کلاتی به جبهه مخالف و آنهم کسی که مشخصهاش مخالفت دیرینه با امام جمعه گرگان است، ملحق شوند؟!
نگارنده هیچ قضاوتی درباره این دیدار و مهمتر از آن انگیزه برخی در انتشار تصاویر آن ندارد، اما میداند که انتخابات خبرگان اگر در هر استانی سیاسی نباشد در گلستان از همان دوره اول سیاسی بوده و دوگانه نورمفیدی و طاهری مبنای رقابتها بوده است.
پس از ارتحال مرحوم آیتالله طاهری گرگانی، نامزدهای اصلی خبرگان در استان نورمفیدی و شاهرودی بودند، نه تنها رقابتی بین آنها نبود بلکه آئتلافی نانوشتهای و هدفمند هم بین حامیان شکل گرفته بود که نتیجه هم بر این اساس شکل میگرفت.
با این حال ثبت نام سیدمحسن طاهری در انتخابات خبرگان و تایید صلاحیت احتمالی وی موجب جدیتر و سیاسیتر شدن فضای این رقابتها خواهد شد.
اگر افرادی گمان میکنند آیتالله نورمفیدی و جریان اصلی حامی وی انتخابات خبرگان گلستان را به حال خود رها کردهاند، حتما اشتباه میکنند، اهمیت خبرگان برای فردی چون نورمفیدی که چهل و اندی سال عضو آن بوده روشن است و همگان باید منتظر تدابیر آیتالله و حامیان برای انتخابات خبرگان باشند.
آیا طیف موسوم به گرگانیها فارغ از تفکرات سیاسی و دو گانه تاریخی نورمفیدی و طاهری میخواهد به هر قیمتی نامزد داشته باشد و کرسی شهرشان در مجلس خبرگان را حفظ کند؟
آیا فردی چون ابوالقاسم صفوی که روزی خود را سوپر اصلاحطلب و افتخارش را مدیر خاتمی بودن میدانست به این نتیجه رسیده که اگر بخواهد در آینده استان سرش بیکلاه نماند باید به اردوگاه جبهه پایداری ملحق شود؟
آیا افرادی چون صفوی با انصراف نورمفیدی از انتخابات خبرگان، از اصلاح طلبی و مرام و مسلک سیاسی خود منصرف شدهاند؟
این تصویر حرفای زیادی برای گفتن و نوشتن دارد، اما در این مجال زیاد به آن نخواهیم پرداخت و منتظر خواهیم شد که حاضران در این نشست زبان بگشایند و از آن جلسه رمزگشایی کنند.
نکته آخر اینکه صرف نظر از کمرنگ بودن فضای انتخابات در این روزها، بدانیم که اهمیت انتخابات مجلس خبرگان چندین برابر انتخابات مجلس شورای اسلامی است و به همین نسبت باید بیشتر به آن پرداخته شود.