پایگاه خبری پریشهر

5626830 - مدیریت سیلاب شهری در گلستان یک ضرورت است

مدیریت سیلاب شهری در گلستان یک ضرورت است

۵ آبان ۱۴۰۳


پایگاه خبری پریشهر– مدیر کل دفتر امور شهری و شوراهای استانداری گلستان گفت: مدیریت سیلاب شهری در گلستان یک ضرورت است

سید محسن حسینی در کارگاه آموزشی”برنامه ریزی و عمل در بحران” درحاشیه رزمایش تمرینی آموزشی صنعت آب و برق منطقه شمال شرق کشور اظهار داشت: بدون توجه به موضوع “مدیریت یکپارچه منابع آب” راه به جایی نخواهیم برد.

وی افزود: با ایجاد و توسعه شهرها، به دلیل تغییرات شدیدی که در آبراهه‌ها ، نفوذپذیری خاک ، تراکم جمعیت و ده‌ها مولفه دیگر به وجود می‌آید ، دبی اوج سیلاب چندین برابر شرایط قبل از توسعه می‌شود.

حسینی ادامه داد: در صورت تصمیم به ایجاد شهرهای جدید و یا توسعه شهرهای فعلی ، لازم است سیستم‌های مدیریت سیلاب محدوده شهر را طراحی و اجرا کرد و روش‌های متعددی با هدف اصلی «کاهش رواناب‌های شهری» را به مورد اجرا گذاشت.

حسینی تاکید کرد: شهرها غالبا از حوضه بالادست خود نیز تهدید می‌شوند و سیلاب آن ها در ادامه و پس از خروج از شهر ، بر حوضه پایین دست نیز تاثیرات فراوانی دارد.

وی اضافه کرد: شهرها بخشی از حوضه آبریزند که با بالادست و پایین‌دست خود در ارتباط تنگاتنگ بوده و تاثیرپذیری و تاثیرگذاری دارند ، بنابراین در مطالعات و اجرای طرح‌های مدیریت سیلاب اعم از «سازه‌ای» و «غیرسازه‌ای»، باید «مناطق بالادست شهر»، «محدوده شهر» و «مناطق پایین‌دست شهر» کاملا در نظر گرفته شود.

وی افزود: مطالعات آب های سطحی در شهرها در حال حاضر تنها یک رویکرد به نام دفع دارد ، اما در مدیریت رواناب و سیلاب شهری ، باید مدیریت سیلاب شهری در چهار وجه بررسی و انجام شود.

مدیر کل دفتر امور شهری و شوراهای استانداری گلستان افزود: جمع آوری و ذخیره یا تزریق آب باران در واحدهای مسکونی ، اداری ، تجاری و صنعتی ، اسفنجی کردن پیاده روها ، طراحی مجدد بلوارها و اصلاح مهندسی معابر از جمله راهکارها برای کاهش سیلاب های شهری  است.

وی تصریح کرد: استان گلستان با ۵ پدیده بحران‌زا شامل سیل ، زلزله ، ریزگرد ، طوفان و خشکسالی روبروست ، که متعرض شهرهای استان نیز می شوند ، که موضوع سیل بحران‌های بیشتری برای شهرهای استان بوجود آورده است.

وی گفت : مدیریت منابع آب ، یک مدیریت یکپارچه است و علاوه بر مردم ، بیش از ۳۰ دستگاه اجرایی در مدیریت منابع آب نقش دارند ، لذا علاوه بر مبحث سیلاب ، در همه عرصه ها موضوع “مدیریت یکپارچه منابع آب” بسیار مهم است و بدون توجه به آن راه به جایی نخواهیم برد.

براساس آمارها؛ استان گلستان ۲ میلیون نفر جمعیت دارد که حدود ۶۰ درصد این جمعیت یعنی بالغ بر ۱ میلیون و ۲۰۰ هزار نفر در شهرها زندگی می کنند.

کل وسعت استان ۲۰ هزار کیلومتر مربع معادل ۲ میلیون هکتار است ، در حالیکه وسعت محدوده شهرهای استان ۱۸ هزار هکتار ، یعنی حدود ۱ درصد وسعت استان است و این بدان معناست که در مناطقی با وسعت بسیار کم ، جمعیتی با فراوانی بیشتر داریم و با توجه به اینکه سطح زمین و طبیعت نیز در شهرها دستخوش تعییرات فراوان شده ، شهرها بیشتر مستعد وقوع سیلاب و متاثر از آن هستند.

درباره نویسنده خبر

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *