۱۲ آذر ۱۴۰۳
افکار عمومی منتظر اقدام مقتدرانه دادستان/آب را از سرچشمه ببندید
دهن کجی شورای شهر به مصوبات دستگاه قضا
مهشید گودرزیان– در حالی که در سایه ی تصمیمات مدبّرانه اداره کل دادگستری گلستان، از هفدهم اسفندماه سال گذشته تردد خودرویی و هرگونه آتش افروزی در جنگل النگدره ممنوع شده حالا خبر میرسد که شورا و شهرداری گرگان کمر بستهاند تا با صرف اعتبار و فراهم آوردن امکاناتی، کاری کنند تا بساط آتش و کباب و دود و آلودگی صوتی و محیطی مجدداً به النگدره، این فسیل زنده ۵۰ میلیون ساله، بازگردد.
ساخت المان برای ثبت عکس یادگاری!
ابوالفضل تجری رئیس کمیسیون خدمات شهری شورای شهر گرگان، از تصمیم این نهاد برای ساخت و استقرار المانهایی در جنگل النگدره خبر داده و در تشریح علت این اقدام گفته است:«میخواهیم فضایی ایجاد شود تا شهروندان در مسیر پیاده روی عکس یادگاری بگیرند» این شاهتصمیم شورای شهر از هر طرف و با هر نیّتی که خوانده شود سوءتفاهم زاست. واقعاً “یاد چه گاری”؟ قرار است میزان (فعلاً) نامعلومی اعتبار از جیب مردم برداشته، صرف ساخت و نصب سازههایی ناهمسو با طبیعت شده و به اکوسیستم طبیعی و منحصر به فردی وارد شود که به عنوان “فسیل زنده” میتواند جاذب گردشگرانی باشد که حاضرند ارز خرج کنند تا فقط یک عکس یادگاری با یکی از آن درختان برگ انجیلی داشته باشند. گویا نگاه مسلط در شورای شهر بر این باور است که این جنگل هیرکانی با آن تنوع زیستی منحصر به فرد، به اندازه کافی زیبا نیست و لازم است اشیایی غول پیکر ساختهی دست انسان به این مجموعه طبیعی که جهان حسرت دیدارش را دارد اضافه شود تا آنگاه به قدر کافی زیبا و شایسته ثبت عکس دانسته شود. به نظر میرسد هیچ یک از اعضای شورا و شهرداری حواسشان نیست جنگل النگدره با قدمت پنجاه میلیون ساله، خود، یک «موزه» است و نه پارک شهری که هر ایدهی غیر اصولی را بدون مطالعه بتوان در آن به اجرا گذاشت و نگران تبعات و عواقب آن نبود.
ایجاد امکانات لازم برای برپایی آتش
در حالی که رییس کل دادگستری استان در مصوبات شورای حفظ حقوق بیتالمال در ۱۷ اسفند ۱۴۰۲ «هرنوع» آتش روشن کردن در النگدره را ممنوع اعلام کرده بود، تجری، نائب رئیس شورای شهر، بدون آنکه از عواقب اظهاراتش بترسد، گفته که تصمیم دارند سازههایی فراهم کنند تا کسانی که به هر دلیل میخواهند در جنگل آتش روشن کنند، به جای آتش افروزی روی زمین آتشها را داخل این سازهها برافروزند!
آسیابی در آن مصوبه تصریح کرده بود که افروختن «هر نوع» آتش در جنگل «ممنوع» است و ضابطین موظفند با اعمال نظارت همه جانبه، «متخلفین» را به دستگاه قضا معرفی کنند. حالا با توجه به اظهارات عضو شورای شهر، به نظر میرسد لازم است دادستانیِ مرکز استان، در قالب «پرونده ویژه حقوق عامه که مختص جنگل النگدره ایجاد شده» نسبت به پیگیری جهت ممانعت از اجرای این تصمیم اقدام کند.
استقرار ون در النگدره
تجری همچنین اعلام کرده است که به منظور افزایش خدمات رفاهی به شهروندان قرار است دو دستگاه ون و خودروی برقی استاندارد جهت تردد سالمندان و شهروندانی که توانایی پیاده روی کامل در محیط النگدره را ندارند و در عین حال میخواهند از همه فضای جنگل استفاده کنند، اختصاص یابد.
این در حالی است که در مصوبات هفدهم اسفند شورای حفظ حقوق بیتالمال تأکید شده نه تنها خودرو که حتی موتورسیکلت هم اجازه تردد در پارک جنگلی النگدره را ندارد. این یعنی عبور و مرور هرگونه دستگاه دود زا در النگدره تخلف محسوب شده و قابل پیگیری قضایی است. علاوه بر بی اطلاعی شورای شهر از مصوبات قضایی حول موضوع حفاظت از النگدره، تصاویر منتشر شده از مراسم بازدید اعضای کمیسیون خدمات شهری هم نشان میدهد که اعضای این کمیسیون درست بر خلاف مصوبات حفظ حقوق بیتالمال، سوار بر یک دستگاه خودروی دودزا در مسیر جنگل النگدره حرکت کرده و درباره اتخاذ تصمیماتی که خلاف مصوبات قضایی و ناهمسو با حفظ طبیعت یکتای النگدره است با هم گفتگو میکنند.
در عین حال معلوم نیست منظور شورای شهر از ” پیاده روی کامل” و “استفاده کامل” از فضای جنگل “برای کسانی که توانایی کافی برای طی مسیر را ندارند” چیست.
با توجه به قول رییس کل دادگستری و دادستان مرکز استان درباره برخورد جدی قضایی با متخلفان، افکار عمومی منتظر اعلام نتیجه بررسی و رسیدگی به تخلفات محرز شورای شهر، در قالب پرونده ویژه حقوق عامه که مختص جنگل النگدره در دادستانی مرکز استان تشکیل شده، میماند.