1 خرداد 1403
قائممقام وزیر و معاون میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی با اعلام انتظار ۲۷ پرونده میراث ناملموس و طبیعی ایران در صف ثبت جهانی یونسکو گفت: ثبت جهانی نهتنها یک افتخار بینالمللی است، بلکه با حفاظت از آثار، توسعه گردشگری و رونق کسبوکار، پیوندی عمیق دارد
علی دارابی در همایش ظرفیتهای ثبت جهانی دیوار دفاعی گرگان با تأکید بر ارزش تاریخی دیوار دفاعی گرگان، اظهار کرد: این دیوار، که پیش از دیوار چین ساخته شده، ظرفیت جذب میلیاردها دلار گردش مالی را دارد.
وی افزود: کاوشهای باستانشناسی برای ثبت جهانی این اثر بهزودی آغاز خواهد شد و معتقدیم این پروژه میتواند گلستان را به مقصدی برجسته در گردشگری جهانی تبدیل کند.
قائممقام وزیر و معاون میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی، گردشگری را یکی از چهار صنعت پیشران جهان خواند و گفت: اسناد بالادستی ایران فصل مستقلی به گردشگری اختصاص دادهاند. وزارت میراثفرهنگی برنامه پنجسالهای برای توسعه میراث، گردشگری و صنایعدستی در ۳۱ استان تدوین کرده و گلستان با ظرفیتهای بینظیر خود، باید از معبر به مقصد گردشگری تبدیل شود.
دارابی با اشاره به نقش موزهها در ترویج فرهنگ، افزود: ایران با ۸۰۰ موزه فعال، هدفگذاری کرده تا پایان برنامه توسعه هفتم این تعداد را به هزار موزه برساند. ۱۵ موزه گلستان نیز باید از نظر محتوا و زیرساخت ارتقا یابند.
وی به موفقیت نمایشگاه شکوه ایران باستان در چین اشاره کرد و گفت: بازدید ۵۰ میلیون نفر از این نمایشگاه، ظرفیت دیپلماسی فرهنگی ایران را نشان داد و گلستان نیز میتواند با تکیه بر میراث غنی خود، جایگاهی جهانی کسب کند.»
دارابی تاکید کرد: وزارت میراثفرهنگی با رفع موانع و تقویت زیرساختها، در کنار پروژههایی چون ثبت جهانی دیوار گرگان، آماده است تا گلستان را به مقصدی کلیدی در گردشگری ایران تبدیل کند.
استاندار گلستان گفت: محدودیتهای قانونی مانند ممنوعیت تغییر کاربری اراضی مرغوب، که تنها در گلستان اعمال میشود، توسعه این صنعت را با چالش مواجه کرده است.
علیاصغر طهماسبی گفت: از میان ۵۰۰ متقاضی سرمایهگذاری در بخش گردشگری، تنها یک مورد به نتیجه رسیده است.
وی دیوار دفاعی گرگان را پس از دیوار چین، دومین دیوار دفاعی بزرگ جهان دانست و گفت: این اثر تاریخی میتواند گلستان را به مقصدی برجسته برای گردشگران تبدیل کند، اما ضعف زیرساختها و موانع غیرضروری مانع تحقق این هدف شده است.
استاندار گلستان با اشاره به همزیستی ۱۷ قوم در این استان، این تنوع فرهنگی را فرصتی بینظیر برای جذب گردشگران دانست و افزود: وحدت شیعه و سنی و پتانسیلهای طبیعی مانند سواحل و جنگلهای هیرکانی، گلستان را به گنجینهای بیبدیل تبدیل کرده، اما بهرهبرداری از این ظرفیتها نیازمند تقویت زیرساختهاست.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گلستان هم در این مراسم از سنددارشدن ۱۶۰ هکتار از حریم دیوار تاریخی گرگان خبر داد و گفت: این اقدام گامی بزرگ در مسیر ثبت جهانی این اثر است.
فریدون فعالی اظهار کرد: گلستان با ۲ هزار و ۵۰۰ جاذبه و هشت اقلیم جهانی، میتواند مقصدی بینالمللی باشد.
وی خواستار همکاری دستگاهها برای حفظ این میراث شد.
فعالی با اشاره به عبور ۲۲ میلیون زائر رضوی از گلستان، اظهار کرد: تقویت زیرساختها، مرمت قلعه روسها، تکمیل جزیره آشوراده و احیای بافت تاریخی گرگان، کلید توسعه اقتصادی پایدار است.
وی گردشگری را صنعتی پاک و رقابتی با نفت و خودروسازی دانست.
رئیس کمیسیون گردشگری شورای شهر گرگان هم از تخصیص نیمی از بودجه عمرانی شهرداری به پروژههای گردشگری خبر داد و گفت: ابرپروژه شهربازی مدرن گرگان، احیای بافت تاریخی با ۶۰۰ میلیارد ریال و ساماندهی تپه تاریخی گرگان، گرگان را به مقصدی جذاب تبدیل خواهد کرد.
علیاکبر بصیرنیا از آمادگی شهرداری برای احداث بازارچه دائمی صنایع دستی خبر داد و افزود: این بازارچه میتواند آثار ۴۰ هزار هنرمند گلستانی را معرفی کند. همچنین، محور چهارراه میدان تا میدان شهرداری به پیادهراه گردشگری تبدیل خواهد شد.
استان گلستان ظرفيت هاي زيادي براي گردشگري دارد. متاسفانه اين استان هنوز به عنوان مقصد گردشگري انتخاب نشده و بيشتر مسافران به صورت گذري از اين استان عبور مي كنند و ماندگاري و اقامت آنها اندك است و در نتيجه رونق زيادي در حوزه گردشگري ايجاد نمي شود.