۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۴
مدیر کل پدافند غیر عامل استان گلستان گفت: بهترین روش برای مواجهه با مشکلات پدافندی استان در حوزه کشاورزی، تزریق نگاه علمی توام با واقع بینی است.
به گزارش پایگاه خبری پریشهر، سید علیرضا حسینی در نشست کاری با رئیس مرکز تحقیقات جهاد کشاورزی استان در محل این اداره کل افزود: مرکز تحقیقات جهاد کشاورزی استان به عنوان سکوی علمی این بخش در استان میتواند با بهرهگیری از ظرفیت این مرکز شرایط را برای مدیریت ومرتفع ساختن عقلانی این مشکلات مهیا سازد.
وی یادآور شد: در شرایط کنونی کشاورزی و باغداری استان با مشکلاتی همچون مگسهای مدیریترانهای و کمآبی و تغییر اقلیم مواجه است اما به نظر میرسد، برنامه چندان موثری برای این شرایط تدبیر نشده یا اقدامات انجام شده ملموس نبوده است.
حسینی ادامه داد: کشاورزان و دامداران گلستانی به عنوان تولید کنندگان محصولات استراتژیک در کشور نیازمند توجه بیشتر مسئولان حوزههای تخصصی خود از جمله جهاد کشاورزی هستند و در این میان یقینا مرکز تحقیقات کشاورزی استان میتواند با اخذ اعتبار و برنامهریزی مناسب، بار مهمی از این توجه را با تولید محصولاتی پربازده و مقاوم در مقابل تغییرات اقلیمی و کمآبی متوجه خود سازد.
وی با اشاره به افزایش مصرف سموم در بخش کشاورزی یادآور شد: باید با تقویت نظام ترویج، جایگزین ساختن روشهای ارگانیک و تولید بذور مقاوم در برابر آفات، به سمتی حرکت کنیم که کمتر از سموم استفاده شود.
رئیس مرکز تحقیقات، آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان نیز با اشاره به اهمیت جایگاه این سازمان در افق آینده کشاورزی استان گفت: برخورد با بسیاری از پدیدهای مخرب کشاورزی استان با تدابیر ساده و علمی قابل حل است.
قربانعلی روشنی یادآور شد: توان و ظرفیت مرکز تحقیقات آنچنان به جامعه مخاطب معرفی نشده لذا سعی خواهیم کرد با برنامه و هدف مشخص به مشکلات حوزه های مرتبط با کشاورزی ورود کنیم.
وی با اشاره به تغییرات اقلیمی در استان طی سالهای گذشته تصریح کرد: با حذف محصولی سازگار با کم آبی همچون پنبه و اصرار بر کشت محصولات آبی از جمله شالی در گلستان، مشکلات کشاورزان دو چندان شده است که باید برای آن تدابیر جدی اندیشید.