۷ تیرماه ۱۴۰۳
مهشید گودرزیان- محمد قوچانی فعال سیاسی و روزنامه نگار اصلاح طلب گفت: هیچ راه تغییری به جز سوراخ کردن حاکمیت یکدست وجود ندارد .
وی در همایش حامیان دکتر پزشکیان در گرگان اظهار داشت: برخی رای ندهندگان چند حالت را به دنبال عدم مشارکت در انتخابات برای کشور متصور هستن و یکی اینکه حاکمیت از عدم مشارکت مردم عبرت بگیرد و بگوید که مشروعیت ما زیر سوال رفته است.
قوچانی افزود: من به شما می گویم که این حاکمیت هرگز چنین تلقی ای نخواهد داشت واز نظر این حاکمیت، رای کم باشد اما قابل اطمینان باشد کافی است، یعنی شما رای نمی دهید که حاکمیت را سر عقل بیاورید اما این کار نشدنی است.
این فعال سیاسی و روزنامه نگار گفت: حالت بعدی این است که می خواهید نظام بین المللی تصویب کند که با تحریم یا با حمله نظامی سیستم سیاسی را تغییر دهد. غیر از این که انتخاب من این است که هرگز شریک چنین سناریویی نباشم، این را بدانید که حقوق بین الملل چنین فرآیندی را به رسمیت نشناخته است.
قوچانی می گوید: همه حرفهایی که در دوره های گذشته می گفتند مبنی بر این که سازمان ملل می آید و آرا را باطل می کند،همه افسانه است.
وی افزود: به علاوه این که در همین روزها نتیجه دادگاه حمید نوری را دیدید. کشوری مثل سوئد که دموکراسی در آن به حد اعلا وجود دارد و با جمهوری اسلامی هم رابطه مبتنی بر منفعت ندارد، حمید نوری را آزاد می کند. اگرچه من درباره آن پرونده قضاوت نمی کنم چون بخشی از آن پرونده سازی منافقین هم بود.
وی اضافه کرد: به دنبال جنبشی که در مصر به راه افتاد که برخی هم می گفتند تحت تاثیر جنبش سبز در ایران بود، آقای مرسی سر کار آمد با پنجاه و نیم درصد آرا. چه اتفاقی افتاد؟ دیدیم که در آن کشور کودتا شد و امروز عبدالفتاح سیسی حکومت می کند و همه دنیا از روسیه و ترکیه گرفته تا امریکا او را به رسمیت می شناسد.
قوچانی گفت: سوم این که فکر کنید ترامپ رییس جمهور می شود و حمله می کند. حمله به کشور که فضیلتی برای ما نیست. آیا حمله به وطن ما باعث می شود ما خوشحال بشویم به این بهانه که قرار است تغییر ایجاد شود؟ این واقعیتی است که هیچ راه تغییر و اصلاحی به جز سوراخ کردن حاکمیت یکدست وجود ندارد
به گفته وی اگر یکماه به اصلاح طلبان فرصت داده می شد می توانستند از مسعود پزشکیانی که خیلی شناخته شده نبود ستاره بسازند. کمااینکه محتواهایشان در سایتها و مصاحبه هایشان نشان می دهد که همین امروز هم از نام پزشکیان می ترسند.
مریم باقی: چرا باید رای داد و چرا باید به پزشکیان رأی داد
مریم باقی نویسنده کتاب زنان در جنگ نیز در این همایش گفت: غالب گروههای مرجع از دکتر خاتمی تا دکتر روحانی و محمد جواد ظریف که تمام قد به پشتیبانی دکتر پزشکیان ایستاده است نسبت به آینده ایران و تداوم روند فعلی احساس خطر کرده اند.
باقی افزود: ما امروز باز در برابر کسانی قرار گرفته ایم که یه قول مهندس موسوی به دوربین زل می زنند و دروغ می گویند. آمار دروغ ارائه و وعده های دروغین به مردم می دهند.
این فعال سیاسی اظهار داشت: ما فکر میکنیم می شود تغییر ایجاد کرد. فرق میکند که چه کسی رئیس جمهور باشد.
به گفته وی فرق میکند تفکر پزشکیان قالب باشد یا تفکر جلیلی یا قالیباف. همانطور که دیدیم توسعه جامعه مدنی، توسعه آزادی پیامد تغییرات ناشی از روی کار آمدن دولت خاتمی بود.
باقی افزود: این روزنه امید را قدر بدانیم. کشور با حضور پزشکیان دوره گذار را راحت تر طی خواهد کرد.
حسین رفعتی: پزشکیان مدلی از دولت خاتمی درابعاد کوچکتر پیاده کند
حسین رفعتی فعال سیاسی اصلاح طلب نیز در این همایش گفت: میخواهیم پزشکیان مدلی از دولت خاتمی را درابعاد کوچکتر پیاده کند.
وی افزود: اصولگرایان نمیخواهند یادآوری کنندکه پزشکیان وزیر دولت اصلاحات بوده چون به خوبی میدانند که دوران اصلاحات در تمام شاخص های توسعه تراز و نمونه بوده است و دکتر پزشکیان قرار نیست معجزه کند.
رفعتی ادامه داد: من خودم جزو مخالفین مشارکت در انتخابات بودم اما یادمان باشد که عدم شرکت در انتخابات مطلق نبود اعلام کردیم اگر حداقلی از انتخاب باشد ما شرکت میکنیم. .
وی گفت: حالا دکتر پزشکیان حداقلی از این مختصات را دارد و من با امید اینکه فقط ۲۰ درصد از ایده هایش اجرا شود یه او رأی خواهم داد.
به گفته وی دکتر خاتمی هم در دولت اصلاحات از اجرای قانون و از توسعه جامعه مدنی میگفت و دیدیم که کشور بهترین شرایط سیاسی و اقتصادی را در همان دوران تجربه کرد. وی افزود: ما میخواهیم پزشکیان مدلی از دولت خاتمی را درابعاد کوچکتر پیاده کند.
رفعتی گفت: میخواهم نسلی که حالا سنّی از او گذشته تا جمعه غروب تلفنهایشان فعال باشد و آن ۲۰درصد مرددین را به انتخابات دعوت کنند.