24 تیرماه 1404
پایگاه خبری پریشهر – طی سالهای اخیر مجموعه مدیریت شهری گرگان بیشترین توجه خود را بر ساخت پروژههایی هم چون تله کابین و شهربازی مدرن متمرکز کرد، پروژههایی که به گفته برخی کارشناسان از توجیه اقتصادی برخوردار نیست در حالی که توجه به برخی موضوعات هم چون ترافیک که دغدغه اصلی شهروندان محسوب میشود مورد غفلت واقع شد.
فهیمه اجاقلو- در حالیکه روز به روز بر تعداد خودروهای موجود در سطح شهر گرگان افزوده میشود و ترافیک به یکی از معضلات اساسی مرکز گلستان تبدیل شده است اما طی چند سال اخیر شاهد اقدام یا اجرای پروژه عمرانی خاصی در خصوص رفع گرههای ترافیکی در سطح شهر گرگان نبودهایم.
ترافیک سنگین در سطح شهر به خصوص هسته مرکزی و جنوب موجب کلافگی شهروندان گرگانی شده است، با نگاهی سطحی به شهر گرگان به خصوص در مسیرهای پرتردد هم چون خیابان ولی عصر،خیابان امام خمینی،خیابان سرخواجه و .. متوجه خواهیم شد ترافیک تا چه اندازه زندگی شهروندان را درگیر کرده است.
بدون تردید یکی از اقدامات اساسی برای رفع معضل ترافیک در شهرها ساخت پارکینگ محسوب میشود با این وجود از سال 1393 تا کنون مجموعه مدیریت شهری اقدام قابل توجهی در خصوص احداث پارکینگ در دست اجرا نداشته است.
تغییر اولویت شهرداری در اجرای پروژه ها
به گفته عضو هیئت رئیسه شورای شهر گرگان،یکی از دلایل بیتوجهی مدیریت شهری به موضوع ساخت پارکینگ طی سالهای اخیر تغییر الویت شهرداری در اجرای پروژههاست، الویت قرار دادن پروژههایی همچون شهربازی و تله کابین که البته از توجیه اقتصادی هم برخوردار نیست،موجب شده تا توجه به پروژههای حیاتیتر مورد غفلت واقع شود.
ابوالفضل تجری با بیان اینکه تغییر الویت شهرداری در پروژه ها باعث شده بخش خصوصی به موضوعاتی هم چون احداث پارکینگ ورود پیدا نکند، در گفت و گو با پایگاه خبری پریشهر اظهار کرد:مردم شهر گرگان به خصوص در هسته مرکزی و جنوب شهر با مشکلات عدیده در خصوص پارک خودرو و ترافیک مواجه هستند ما به شهرداری الزام کردیم احداث پارکینگ در الویت کار شهرداری قرار گیرد و طی یک فراخوان از ظرفیت بخش خصوصی در انجام پروژههایی هم چون ساخت پارکینگ استفاده شود.
وی افزود: بخشی از ترافیک به نوع رفتار شهروندی بازمیگردد،متأسفانه شهروندان از پارکینگهای موجود در سطح شهر نیز استفاده نمیکنند به عنوان مثال پارکینگهای موجود در مجتمع های آفتاب واقع در خیابان سرخواجه، پارکینگ طبقاتی عدالت 17 و پارکینگهایی که در پاساژها و مجتمع ها ساخته شده،معمولآ استفادهای از آن نمیشود و شهروندان ترجیح میدهند در کنار خیابان دوبل پارک کنند که همین امر موجب افزایش ترافیک میشود.
رئیس کمیسیون خدمات،سیما،منظر و زیست شهری ادامه داد:در بودجه 1404 در بخش عمرانی عدد قابل توجهی برای احداث پارکینگ در نظر گرفته شده است و به شهردار تکلیف شده یک تا دو پارکینگ در سطح شهر جانمایی و نسبت به احداث آن اقدام کند.
تجری یکی از دلایل اصلی ترافیک در سطح گرگان را وجود تعداد زیادی مدارس غیر انتفاعی در برخی مسیرها عنوان کرد و گفت:بیشتر این مدارس در نقاطی که گره ترافیکی وجود دارد،فعالیت میکنند در واقع جانمایی این مدارس اشتباه بوده و باید به نقاط دیگر شهر منتقل شوند.
به گفته وی،دوبل پارک کردن خودروها، فعالیت ماشینهای پخش در سطح شهر در ساعات اوج ترافیک، تمرکز خدمات در یک قسمت شهر و اتوبوسهای شهری از جمله عوامل اصلی ترافیک هستند و باید در خطوط ایستگاه اتوبوس و سرویس دهی اتوبوس بازنگری انجام شود.
عضو هیئت رئیسه شورای شهر گرگان با بیان اینکه برای کنترل ترافیک باید به سمت روشهای نوین برویم، افزود: اقداماتی هم چون طرح زوج و فرد در هسته مرکزی،انتقال میدان بار و ترمینال مرکزی به خارج از شهر و تبدیل ترمینال مرکزی به یک مرکز کامل و جامع پزشکی، خدماتی،رفاهی تجاری برای استفاده شهروندان میتواند به باز شدن گره ترافیکی در سطح گرگان کمک بسزایی داشته باشد.
تجری خاطرنشان کرد: نوسازی و بهسازی ناوگان حمل و نقل عمومی باید در دستور کار شهرداری قرار گیرد، در حال حاضر 112 اتوبوس در سطح گرگان وجود دارد که 35 دستگاه آن خراب است، از 1800 دستگاه تاکسی موجود در گرگان 1000 تاکسی فرسوده و غیر فعال است در واقع ناوگان حمل و نقل عمومی پاسخگوی نیاز شهر گرگان با 400 هزار نفر جمعیت نیست.
کم کاری برخی سازمانها،منابع مالی شهرداری را محدود کرد
عضو شورای شهر گرگان نیز دلیل اصلی بیتوجهی مدیریت شهری برای ساخت پارکینگ طی سالهای اخیر در گرگان را سیاستهای شهرداری عنوان کرد و گفت: در سالهای گذشته بیشتر بودجه شهرداری صرف بسکتبال شده است از سویی متولیان امر از جمله اداره ورزش و جوانان در شهرها وظایف قانونی خودشان را انجام نمیدهند و بیشتر وظایف به مجموعه شهرداری محول شده است.
مهران کاظم نژاد با بیان اینکه به دلیل کم کاری برخی سازمانها منابع مالی شهرداری محدود شده است،افزود: زمینهای حاشیه شهر را باید مسکن و شهرسازی تملک و قطعه بندی کند و کاربریهای مختلف آن تعریف شود تا شاهد ساخت و ساز غیر مجاز در سطح شهر نباشیم و خدمات از سوی شهرداری ارائه شود.
وی ادامه داد: هنوز مدیریت واحد شهری در ایران پیاده نشده است، وقتی مدیریت آب،برق،گاز در حوزه اختیارات شهرداری قرار گیرد میتوان انتظار رفع مشکلات در این حوزهها را از شهرداری داشت با این وجود شهروندان برای رفع اکثر مشکلاتی که حتی در حوزه اختیارات شهرداری نیست به این مجموعه مراجعه میکنند که البته در این زمینه به شهروندان هم حق میدهیم.
عضو شورای شهر گرگان با بیان اینکه مردم تمام انتظارات را از شهرداری دارند،افزود: یکسری مجتمع ها و مدارس غیر انتفاعی در مسیرهای پر تردد بار ترافیکی زیادی ایجاد میکنند، برای این موارد شورای فرمانداری بدون در نظر گرفتن مسائلی هم چون ترافیک مجوز صادر میکند در صورتی که اگر تعامل بین دستگاههای مختلف وجود داشته باشد و از نگاه جزیرهای به مسائل خودداری کنیم شاهد مشکلات کمتری در سطح مدیریت شهری خواهیم بود.
کاظم نژاد بیان کرد:طرح جامع ترافیک گرگان مصوب شده است اما به دلیل عرض کم شبکه معابر این طرح اجرایی نمیشود، برای ساخت پارکینگ جدید در گرگان نیاز به زمین داریم و در جانمایی با مشکل مواجه هستیم با این وجود پیگیر ساخت پارکینگ در جنوب خیابان امام خمینی هستیم.
به گفته وی ،ساخت پارکینگ منفعت و ارزش افزودهای برای سرمایه گذار ایجاد نمیکند بنابراین شاهد سرمایه گذاری بخش خصوصی در این رابطه نبودیم.
عضو شورای شهر گرگان با بیان اینکه در راستای افزایش حمل و نقل عمومی 7 دستگاه میدل باس خریداری شده و به زودی در ناوگان حمل و نقل عمومی مورد استفاده قرار میگیرد گفت: اصلاح هندسی شبکه معابر در تقاطع ها،فرهنگسازی در خصوص استفاده از پارکینگهای موجود و نصب چراغ عابر پیاده میتواند به کاهش بار ترافیکی در سطح شهر کمک شایانی داشته باشد.
بیتوجهی به زیرساختها همواره یکی از مشکلات اساسی مدیران و برنامه ریزان محسوب میشود،مادامی که ترافیک به یک مشکل لاینحل برای شهر گرگان باقی مانده است چطور میتوان انتظار داشت پروژههایی هم چون شهربازی مدرن و تله کابین، گردشگری و رونق اقتصاد شهری را برای مرکز گلستان رقم بزند؟