۷ دی ۱۴۰۳
دبیر شورای عالی مناطق آزاد تجاری، صنعتی و ویژه اقتصادی گفت: متقاضیان سرمایهگذاری در ایجاد زیرساخت منطقه آزاد اینچهبرون حمایت میشوند و معتقدیم باید برای این افراد منافع و جذابیت ایجاد کنیم.
به گزارش پابگاه خبری پریشهر، رضا مسرور در جلسه شورای گفتگوی بخش خصوصی و دولت گلستان اظهار کرد: در دنیا مناطق برخوردار از زیرساخت به مناطق آزاد تبدیل میشود اما در کشورمان این مساله بالعکس است به همین علت از متقاضیان سرمایهگذاری در ایجاد زیرساخت در این منطقه حمایت خواهیم کرد.
وی با بیان اینکه گلستان به دلیل بهرهمندی از ظرفیت دریا، گردشگری و قرارگیری در مسیر کریدورها یک استان پرظرفیت است، افزود: تولید ناخالص داخلی ایران با وجود بهرهمندی از ظرفیتهای طبیعی و خدادادی فراوان، ۳۸۰ میلیارد دلار است حال آنکه این شاخص در کشور ترکیه ۱.۱ تریلیون دلار است که امیدوارم با کاهش تحریمها و حکمرانی مناسب این اختلاف برطرف شود.
دبیر شورای عالی مناطق آزاد تجاری، صنعتی و ویژه اقتصادی خواستار تقویت دیپلماسی اقتصادی در منطقه آزاد اینچهبرون شد و تاکید کرد: اینچهبرون در یک سال اخیر نسبت به مناطق آزاد جدید در کشور رتبه خوبی داشته و این مساله نشان از پیگیری و جدیت مسوولان این منطقه دارد اما هیاتهای اتاق بازرگانی در بخشهای مختلف باید با تشکیل کمیتههای جداگانه، تجارت و رونق اقتصادی با کشورهای ترکمنستان و قزاقستان و اوراسیا را تقویت کند.
وی با اشاره به اهمیت تمرکز بر روی ظرفیتها از جمله کریدورها گفت: تمرکز بر کریدورها میتواند درآمد ارزی را برای کشور به همراه داشته باشد.
وی ادامه داد: در حوزه ایجاد مزیت رقابتی در مناطق آزاد باید اقدامات جدی انجام شود در همین راستا دست مدیران مناطق آزاد را در ایجاد مشوقهای سرمایهگذاری باز گذاشتیم.
دبیر شورای عالی مناطق آزاد تجاری، صنعتی و ویژه اقتصادی خاطرنشان کرد: مناطق آزاد نقاطی برای استفاده از سرمایههای بخش خصوصی است و یکی از بهترین نقاطی که از لحاظ مزیت نسبی میتواند جذب سرمایه داشته باشد منطقه آزاد اینچهبرون است.
مسرور اضافه کرد: ۹۵ درصد مناطق ویژه آزاد نسل دومی و تولیدمحور هستند و در همین راستا در ۶ ماهه نخست امسال، میزان صادرات از مناطق ویژه آزاد هشت میلیارد دلار و واردات به ۳.۵ میلیارد دلار رسیده است.
وی با تاکید بر اینکه مناطق آزاد از روز نخست منطقه آزاد تولیدمحور نبودند و اولویت اول اینمناطق ترانزیت و تجارت است، تصریح کرد: اولویت اصلی منطقه آزاد اینچهبرون هم تجارت، ترانزیت و لجستیک است و خوشبین هستم این منطقه در سه سال آینده به جایگاه بالایی برسد.
توسعه استان گلستان به منطقه آزاد اینچهبرون وابسته است
استاندار گلستان نیز با بیان اینکه توسعه استان به منطقه آزاد اینچهبرون وابسته است، ابراز امیدواری کرد از این ظرفیت به بهترین شکل برای حل چالشهای گلستان استفاده شود.
علیاصغر طهماسبی اظهار کرد: گلستانیها سالها منتظر چنین لحظهای بودند و آیین رونمایی از منطقه آزاد اینچهبرون آرزوی دیرینه مردم این استان به ویژه مرزنشینان بوده است.
وی ضمن قدردانی از سفر دبیر شورای عالی مناطق آزاد کشور به استان و منطقه آزاد اینچهبرون گفت: افتتاح گمرک و راهاندازی سامانه ثبت شرکتها اقدامی مثبت است. تاکنون تعدادی از کشورهای داخلی و ۲ شرکت خارجی ثبت شرکت را انجام دادند که این اقدامات را به فال نیک میگیریم.
استاندار گلستان با تاکید بر اینکه همه تلاش ما استفاده از ظرفیتهای استان برای افزایش رفاه مردم و رونق اشتغال و تولید در این استان شمالی خواهد بود، تصریح کرد: حضور اقوام و مذاهب در استان گلستان یک فرصت است و ما از همه این ظرفیتها برای توسعه استان استفاده خواهیم کرد.
طهماسبی بر ضرورت استفاده از ظرفیت ملی در برنامه هفتم توسعه برای پیشرفت استان و جذب منابع ملی تاکید کرد و گفت: استفاده از ظرفیت سرمایهگذاران، تجار و بازرگان هدف دیگر ما برای برداشتن موانع از پیش پای استان پُرظرفیت گلستان است.
وی با بیان اینکه باید با تمام توان برای حل مشکل اشتغال مردم تلاش کنیم، یادآور شد: ۲۳ شهرک صنعتی در استان گلستان وجود دارد که با تمام توان در مسیر تولید و اشتغال گام برمیدارند تا جوانان گلستانی بیکار نمانند.
اینچهبرون برون، امنیت ترین کریدور شمال به جنوب است
رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی گرگان با بیان اینکه استقرار کامل منطقه آزاد اینچهبرون نیاز به همکاری همه دستگاهها دارد، گفت: اینچهبرون امنترین کریدور شمال- جنوب است و تصمیم نظام برای ایجاد منطقه آزاد در این مرز، اقدامی سنجیده بود.
امیر یوسفی اظهار کرد: وظایف قانونی اتاق بازرگانی به عنوان مشاور سه قوه مشخص شده و هر جایی که بخش خصوصی دچار چالش اتاق بازرگانی برای حل مشکل وارد عمل میشود.
وی افزود: اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی گرگان ۱۰ کمیسیون دارد و تلاش ما رفع موانع از پیش پای تولیدکنندگان است.
رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی گرگان با بیان اینکه وظیفه این شورا، احیای قوانین، مقررات و بخشنامههای مُخل فضای بهبود کسب و کار است، تصریح کرد: در سال جاری تاکنون ۹ جلسه شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی با ۴۹ مصوبه و سال گدشته ۱۷ جلسه با ۸۹ مصوبه در استان گلستان برگزار شده است.