پایگاه خبری پریشهر

توسعه اقتصاد هنر در گلستان، سودآوری در بستر فرهنگ و هنر

28 ایر ۱۴۰۴


سرپرست اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی آزادشهر با بیان اینکه گلستان نگین سبزی است که در اقتصاد هنر می درخشد،گفت: ظرفیت های بیشمار گلستان در زمینه های مختلف فرهنگی و هنری می تواند موجب شکوفایی اقتصاد هنر در گلستان شود.
هادی دادخواه در گفت و گو با پایگاه خبری پریشهر اقتصاد هنر را شاخه‌ای تخصصی از علم اقتصاد دانست و اظهار کرد: اقتصاد هنر به تحلیل تولید، توزیع و مصرف کالاها و خدمات فرهنگی می‌پردازد، از منظر آکادمیک، این حوزه بر تبدیل سرمایه فرهنگی به سرمایه اقتصادی از طریق مکانیزم‌هایی مانند ارزش‌گذاری آثار هنری، بهینه‌سازی زنجیره تأمین صنایع خلاق و خلق بازارهای جدید تمرکز دارد.
وی افزود: رسالت ما در اداره فرهنگ و ارشاد، هدایت این فرآیند با دو بال حفظ اصالت فرهنگی و خلق ثروت پایدار برای هنرمندان استان است.
سرپرست اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی آزادشهر با بیان اینکه گلستان به دلیل دارا بودن ظرفیت های فرهنگی، هنری و گردشگری دارای پتانسیل قابل توجهی در اقتصاد هنر است، گفت: باید به این مقوله اهمیت بیشتری داد در این زمینه می توان نقش اداره فرهنگ و ارشاد را در سه بخش توسعه زیرساخت های نرم، توزیع عادلانه منابع و خلق پیوند اقتصاد و هنر بررسی کرد.
دادخواه اضافه کرد: اجرای برنامه‌های تقویت بنیه فرهنگی ذیل شورای فرهنگ عمومی استان مانند توسعه هنرستان هنرهای زیبا که سالانه هنرمندان جوان بیشماری را در رشته‌هایی متنوع آموزش می‌دهد، توزیع هدفمند بودجه 6 میلیارد تومانی سال گذشته بین ۱۴ قومیت ساکن گلستان در 13 شهرستان از جمله اقدامات اداره فرهنگ و ارشاد استان در جهت توسعه اقتصاد هنر است.
وی خاطر نشان کرد: پیشنهاد راه‌اندازی کارگروه تخصصی اقتصاد فرهنگ با حضور اساتید دانشگاه، فعالان بخش خصوصی و هنرمندان پیشکسوت برای طراحی مدل‌های درآمدزایی قرار است در راستای توسعه اقتصاد هنر در استان به مدیر کل محترم اداره فرهنگ و ارشاد گلستان ارائه شود.
دکترا اقتصاد و مدرس دانشگاه در خصوص ساز و کارهای عملیاتی برای تقویت اقتصاد هنر در گلستان گفت: در این رابطه 4 محور کلان از جمله سیاست‌گذاری مبتنی بر داده تدوین سند راهبردی اقتصاد هنر گلستان با شناسایی ۳۲ رشته دارای مزیت رقابتی (از ابریشم‌کشی تا تعزیه‌خوانی)، بهبود دسترسی به منابع : اختصاص اعتبارات استان به وام‌های کم‌بهره با تضمین دولتی برای هنرمندان، بازارسازی هوشمند هم چون ایجاد مرکز دیجیتال مارکتینگ اقتصاد هنر برای فروش آنلاین آثار فرهنگی و هنری با تضمین اصالت، تحول آموزشی مانند اجرای دوره‌های هنر برای همه را پیگیری می کنیم.
دادخواه با بیان اینکه تنوع قومیتی گلستان می تواند تبدیل به فرصتی اقتصادی برای استان شود،گفت:گلستان با ۱۴ قومیت، یک موزه زنده فرهنگ‌ها است و این تنوع اقوام می تواند منجر به تولید آثار هنری منحصر به فرد در زمینه های مختلف مثل موسیقی، پوشاک سنتی و هنرهای تجسمی شود.
وی ادامه داد: گلستان به واسطه دارا بودن جاذبه های طبیعی مانند جنگل، آبشار و بناهای تاریخی می تواند یکی از قطب های گردشگری در کشور محسوب شود، فعالیت های هنری مرتبط با گردشگری هم چون تولید سوغات هنری، برگزاری رویدادهای فرهنگی در اماکن گردشگری می تواند به جذب گردشگر و اقتصاد کمک کند.
دکترا اقتصاد و مدرس دانشگاه اضافه کرد: تبدیل آیین‌ها به محصول گردشگری مانند جشنواره موسیقی اقوام که سال گذشته گردشگران زیادی را جذب کرد، می تواند به عنوان یک برند در استان تعریف شود از سویی توسعه صنایع خلاق بین‌قومی مانند پروژه تولید اسباب‌بازی‌های محلی با تلفیق طرح‌های قومیت‌ها می تواند بستر مشاغل نوآوری در استان باشد.
دادخواه با بیان اینکه فرهنگ، زیرساخت توسعه اقتصادی است، افزود: یکی از اولویت های ما تبدیل گلستان به قطب اقتصاد خلاق شمال ایران است که این امر می تواند از راه های مختلف هم چون افزایش سهم اقتصاد فرهنگ از ۲.۱٪ به ۵٪ تولید ناخالص استان تا سال 1406، توسعه کسب‌وکارهای خرد هنری با تمرکز بر زنان سرپرست خانوار و راه‌اندازی نخستین صندوق وقف فرهنگی کشور با مشارکت خیرین تحقق یابد.

درباره نویسنده خبر

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *