۲۱ اردیبهشت۱۴۰۴
الهام رئوفی فر- گلستان که روزی از نام آوران کشتی در عرصه های ملی و بین المللی به شمار می رفت این روزها به دلیل اختلاف نظر بین ورزشکاران و اعضای هیات مدیره کشتی استان در انحطاط و زوال قرار گرفته است.
به گزارش پایگاه خبری پریشهر، پس از گذشت سالها از یکهتازی گلستانیها در کشتی کشور، حالا دیگر خبری از ستارههایی مانند رضا سوختهسرایی و رمضان خدر وغیره که مدان آوران کشتی بین المللی، آسیایی و جهانی بودند، نیست برخی علت این افول را حضور افراد ناکارآمد و انتخاب افراد سیاسی در راس هیات می دانند و عده ای دیگر معتقدند فقدان امکانات و تجهیزات کشتی استان را به این روز انداخته است.
این روزها اختلاف نظر بین کشتی گیران برای ماندن یا رفتن علی اکبر بصیرنیا رئیس فعلی هیات بالا گرفته تا جاییکه تعدادی از پیشکسوتان تداوم حضور ایشان را به عنوان رئیسی هیات باعث آسیب جدی به ورزش کشتی استان می دانند و معتقدند ۹۰ درصد ورزشکاران این رشته راضی به ماندن بصیرنیا در این سمت نیستند.
به باور برخی پیشکسوتان کشتی، برخی از مواردی که کادر مدیریتی کشتی گلستان از آنها به عنوان دستاورد یاد می کنند از اساس غیر واقعی و کذب است و آنچه در این دو سال اخیر اتفاق افتاده اقداماتی شعاری و صرف منافع فردی بوده است.
سید حسین حسینی عضو سابق تیم ملی کشتی و مربی با سابقه این رشته دراین رابطه می گوید: در مسابقات کشتی قهرمانی کشور که سال گذشته در استان برگزار شد، حدود یک میلیارد تومان به کشتیگیران کشوری که دعوت به استان شده بودند، پرداخت شد اما حضور آنها ثمره ای برای کشتی استان نداشت درحالیکه بیشتر ورزشکاران کشتی از قشر محروم هستند، بهتر بود این هزینه برای کمبود امکانات سالن ها و توسعه ورزش کشتی استان هزینه شود.
این ورزشکار گلستانی اضافه می کند: درحال حاضر اردوی تیم ملی نوجوانان در گلستان برگزار می شود بدهی است که فدراسیون از میزبانی استان ها استقبال می کند اما رئیس هیات کشتی باید بگوید این اردوها چه دستاوردی برای استان داشته است وقتی یک نفر از این کشتی گیران گلستانی قادر به کسب مقام اول تا سوم را در مسابقات نسیتند، صرف این هزینه ها برای میزبانی چه فایده ای دارد.
حسینی ادامه داد: علی اکبر بصیرنیا در گذشته گفته بود اگر کسی در هیات کشتی ناراضی بود، استعفا خواهم داد الان ۹۰ درصد ورزشکاران از عملکرد ایشان ناراضی هستند بنابراین باید استعفا دهد چراکه به نظر می رسد اقدامات ایشان ضد منافع کشتی استان است.
وی از نبود کمیته فنی در کشتی استان به عنوان یک ضعف جدی یاد می کند و می افزاید: هیچ جلسه ای در این رابطه تاکنون تشکیل نشده و به عبارتی شورای فنی وجود خارجی ندارد اما ایشان در مصاحبه ای با صدا و سیما عکس این موضوع را عنوان کرده بودند.
حسینی خواستار توجه به ورزشکاران استانی و نیروی مستعد می شود و می گوید: چندی پیش شورای اسلامی شهر گرگان از یک کشتی گیر ساکن تهران که فقط در گلستان متولد شده، با دعوت به شورا تقدیر کرد درحالیکه این فرد نه در این منطقه ساکن است نه اینکه در مسابقات از طرف گلستان شرکت کرده است؛ به نظر می رسد بصیرنیا به جای کار برای کشتی برای تبلیغات خودش کار انجام می دهد.
محمدرضا کاویان پیشکسوت کشتی استان نیز یکی دیگر از منتقدان عملکرد زئیس فعلی هیات کشتی استان و می گوید: در مقاطعی استان کشتی گیران خوبی داشت اما متاسفانه با ورود برخی افراد که منافع خود را دنبال می کنند کشتی گلستان تنزل پیدا کرد. در بدو ورود رئیس فعلی هیات برگزاری لیگ وعده افزایش دانش مربیان و تشکیل کمیته فنی را داده بود که هیچ یک از آنها محقق نشد. آنگونه که به نظر می رسد امروزه انتخاب روسای هیات بر اساس قدرت سیاسی است تا از مزیت های آن بهره ببرند.
وی برگزاری دوره های آموزشی برای افزایش مهارت مربیان را در رونق این رشته ورزش موثر ارزیابی می کند و می افزاید: از مسئولان هیات درخوات کردیم تا دوره های آموزشی مربیان به صورت ماهانه برگزار شود که متاسفانه این مهم نیز محقق نشد با اینحال ایشان در مصاحبه تلوزیونی مریبان را فاقد دانش لازم اعلام کرد درحالیکه ۹۰ درصد صحبت های رئیس هیات در این گفتگو کذب بود.
به گفته این پیشکسوت گلستانی، رئیس هیات کشتی استان برنامه ریزی برای وسعه این رشته ورزشی ندارد و از کسی هم مشورت نمی گیرد که به این ترتیب تا سال های آینده، کشتی استان راه به جایی نخواهد برد.
حسن طهماسبی، نائب رئیس هیات کشتی استان با رد تمام انتقادات ورزشکاران به عملکرد رئیس هیات، از ایشان به عنوان عنصری تاثیرگذار در کشتی یاد می کند و می افزاید: قبل از روی کار آمدن رئیس فعلی هیات حتی یک راکت کشتی نداشتیم و هیات فاقد امکانات بود.
وی ضعف هیات کشتی را در عملکرد روسای سابق می داند و ادامه می دهد: در گذشته هیات کشتی از برنامه ریزی ضعیفی برخوردار بود که باعث افول عملکرد کشتی استان شد و در زمان ورود به هیات، بصیرنیا یک خرابه را تحویل گرفت اما آن را در ریل حرکت و توسعه قرار داد .
وی با بیان اینکه در هیات پیش از ورود بصیرنیا فقط گذراندن امورات روزمره بود، می افزاید: در حال حاضر تمام امکانات برگزاری یک مسابقه مهم را در استان داریم و این دستاورد رئیس فعلی هیات کشتی استان است؛ تاکنون سه تشک کشتی و تعدادی تاتامی خریداری شده ضمن اینکه دراین مدت دوربین، تلوزیون، مانتور بزرگ برای برگزاری مسابقات هم برای هیات تهیه شده است.
طهماسبی عملکرد رئیس هیات در جذب اسپانسر را برای کشتی استان بسیار موفق ارزیابی می کند و می افزاید: برنامه ریزی و سیاستگذاری ها در این راستا به گونه ای انجام شد که در حال حاضر شرکت های مختلف مایل به سرمایه گذاری در برگزاری مسابقات کشتی استان هستند. اصلا دعوت از پیشکسوتان کشتی کشور مانند حسن یزدانی هم به درخواست و صرف هزینه این اسپاسنرها بود که مورد انتقاد برخی افراد قرار گرفته است.
به گفته وی، برای رشد ورزش کشتی و بازگشت به دوران طلایی گذشته دست کم یک دهه برنامه ریزی و زمان نیاز است که به نظرم اگر قرار به این تغییرات مثبت در کشتی استان باشد تنها از طریق بصیرنیا انجام می شود بااینحال می پذیرم که از لحاظ فنی برای کشتی استان هنوز کار خاصی انجام نشده است که آن هم به نبود زیرساخت هایی مانند خوابگاه ورزشی و خانه کشتی مربوط می شود.
این پیشکسوت کشتی استان در توضیح تقدیر از نوجوان تهرانی در شورای شهر گرگان، می گوید: این اقدام برای ترغیب این ورزشکار به حضور در گلستان و شرکت در تیم کشتی استان بود.
او برگزاری اردوی تیم ملی در استان را یکی از راه های پیشرفت کشتی استان می داند و ادامه می دهد: در استانی مانند مازندران بیش از ۴۰ اردوی تیم ملی برگزار می شود به عبارتی بار سنگین اردوهای تیم ملی فدراسیون کشتی بر دوش مازندران است. ضمن اینکه برگزاری چنین رویدادهایی به معرفی این ورزش به خانواده ها و رده های سنی مختلف برای ورود به رشته کمک خواهد کرد.
علیاکبر بصیر نیا، رئیس هیئت کشتی گلستان در این رابطه می گوید: افرادی که به اداره کشتی گلستان اعتراض و انتقاد می کنند، فعالیتی در امر مربیگری و استعداد سازی ندارند. به نظر می رسد یکی از نقاط ضعف کشتی گلستان، تعداد کم مربیان دلسوز و بادانش است که امیدواریم با اعزام مربیان جوان و علاقمند به دورههای آموزشی فدراسیون، این کمبود را تا حد امکان جبران کنیم.
بصیرنیا نبود همدلی میان بزرگان این رشته را یکی از دلایل توقف و کندی حرکت کشتی استان می داند و می افزاید: تا مادامی که این مشکل برطرف نشود نمیتواند حرکت شتابان به سمت موفقیت و کسب مدالهای رنگارنگ مسابقات معتبر را داشت.