پایگاه خبری پریشهر

IMG 20250316 181901 646 - اجرای عملیات شیرین سازی آب دریا در نیمه نخست سال آینده

اجرای عملیات شیرین سازی آب دریا در نیمه نخست سال آینده


۲۶ اسفند ۱۴۰۳


مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای گلستان از اجرای عملیات شیرین سازی آب دریا در نیمه نخست سال آینده خبر داد و گفت: ۳۶ میلیون مترمکعب از نیاز ۱۸۲ میلیون مترمکعبی آب شرب استان تا سال ۱۴۲۵ از طریق شیرین‌سازی آب خزر تأمین شود.

به گزارش پایگاه خبری پریشهر ایرج حیدریان در جلسه شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی اظهار کرد: در خلیج فارس شوری آب سه برابر دریای خزر است که باعث افزایش هزینه‌های شیرین‌سازی می‌شود.


IMG 20250316 181853 361 300x199 - اجرای عملیات شیرین سازی آب دریا در نیمه نخست سال آینده
مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای گلستان هزینه تولید هر مترمکعب آب شیرین در خلیج فارس را یک یورو اعلام کرد و افزود: این رقم برای شیرین سازی آب دریای خزر ۲۲ هزار تومان برآورد شده که اقتصادی‌تر است.

وی با بیان اینکه مجوزهای محیط زیست و پدافند غیرعامل برای این پروژه اخذ شده است، ادامه داد: شرایط مطالعاتی نشان داده که این طرح برای حداقل ۲۰ سال بهره‌برداری توجیه‌پذیر است.

حیدریان با اشاره به دریافت مجوز نهایی شیرین‌سازی آب دریا از سوی وزارت نیرو تأکید کرد: روز گذشته، این مجوز به امضا رسید و با پیگیری‌های انجام‌شده، به‌زودی فراخوان جذب سرمایه‌گذار برای اجرای این پروژه اعلام خواهد شد.

وی با بیان اینکه پیش بینی ما این است که در حوزه سرمایه‌گذاری مشارکت خیلی خوبی را خواهیم داشت، افزود: برای بخش خصوصی در این زمینه ۱۱.۵ هکتار مشخص شده که با منابع طبیعی صحبت شده و تنها استعلام محیط زیست مانده است تا زمین بدون معارض تحویل سرمایه‌گذار شود

 

تولید۲.۵ برابری برق گلستان در برنامه هفتم توسعه

سیداحمد موسوی مدیرعامل شرکت توزیع برق گلستان در ادامه نشست  گفت: در برنامه هفتم توسعه ۵۰۰ مگاوات تولید برق برای استان تعیین شده است، در حالی‌که با برنامه‌ریزی ها، تولید گلستان به ۲.۵ برابر بیشتر از آنچه در نظر گرفته شده، خواهد رسید.

وی از ایجاد ۶۱۹ نیروگاه خورشیدی در استان خبر داد و افزود: این امکان با همراهی کمیته امداد و بهزیستی با هدف افزایش درآمد برای مددجویان در استان فراهم شده است.

مدیرعامل شرکت توزیع برق گلستان ادامه داد: نیروگاه علی‌آباد ۸۰۰ مگا وات تولید دارد، به علاوه ۵۶ مگاوات ظرفیت تولید پراکنده در استان داریم.

وی از واگذاری هفت هکتار زمین برای راه‌اندازی نیروگاه برق خبر داد و افزود: این طرح به ۴۲ پیمانکار واگذار شده است و قرار است تا یکم شهریور سال آینده تحویل داده شود.

موسوی با بیان اینکه پنج سرمایه‌گذار برای تولید یک هزار و ۱۴۵ مگاوات مشخص شده است، اضافه کرد: در حال حاضر این طرح در حال مطالعه است.

 

رفع مشکل ۱۸۷واحد تولیدی در سال جاری

IMG 20250316 181847 859 300x199 - اجرای عملیات شیرین سازی آب دریا در نیمه نخست سال آینده

حیدر آسیابی، رئیس‌کل دادگستری گلستان نیز در این جلسه به رفع موانع پیش روی تولیدکنندگان استان تاکید کرد و گفت: در سال جاری ۲۱۲ شرکت در ستاد اقتصاد مقاومتی طرح مشکل کردند که مشکل ۱۸۷ شرکت مرتفع شد.

وی با بیان اینکه در سال جاری ۲۱۳ میلیارد تومان مطالبات معوق تسهیلات به بانک‌های استان با حمایت دادگستری وصول شده، افزود: این اتفاق بزرگی برای استان بود همچنین در این مدت از تعطیلی ۱۴ واحد تولیدی هم جلوگیری شد.

رئیس‌کل دادگستری گلستان بر ضرورت تفویض اختیارات به استان‌ها برای حل مشکلات اقتصادی تأکید کرد و گفت: تجربه نشان داده که تصمیمات استانی در بسیاری از موارد از مصوبات متمرکز کارآمدتر هستند بنابراین نباید منتظر تصمیمات مرکز ماند.

وی ادامه داد: امروزه کشاورزی سنتی و قدیمی غرق آبی برای استان توجیه اقتصادی ندارد و از طرفی منابع آبی استان را نابود می کند.

آسیابی با بیان اینکه در حال حاضر ۸۵ درصد آب مصرفی در حوزه کشاورزی است، افزود: ۱۵ درصد از منابع آبی استان در حوزه صنعت و شرب که همان مصرف خانگی است، استفاده می شود.

وی تمرکز بیش از حد استان ظرف دهه های گذشته بر کشاورزی را یکی از عوامل توسعه نیافتگی گلستان برشمرد و گفت: در کنار این مسئله به توسعه صنایع تبدیلی در منطقه هم توجهی نشده است.
رئیس‌کل دادگستری گلستان وجود صنایع تبدیلی در استان را منجر به اشتغال و افزایش سرانه درآمد مردم دانست و افزود: استان باید به سراغ کشاورزی نوین برود تا با کمترین مصرف آب بالاترین بهره‌وری ایجاد شود.

درباره نویسنده خبر

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *