مدیرعامل شرکت گاز گلستان با اشاره به سرما و کاهش شدید دما در روزهای اخیر گفت که مصرف گاز در استان این هفته با افزایش ۲۴ درصدی نسبت به هفته گذشته به حدود ۱۲ میلیون و ۸۰۰ هزار مترمکعب رسید.
علی طالبی اظهار داشت: مصرف گاز در پنجشنبه گذشته و قبل از ورود سامانه ناپایدار جوی حدود ۹ میلیون مترمکعب بود که امروز ۳ میلیون و ۸۰۰ هزار متر مکعب به این مقدار افزوده شد.
وی افزود: در این مدت متوسط افزایش گاز در کشور ۱۰ درصد بود ولی نوسان شدید دما و سرمای فراوان موجب افزایش مصرف این سوخت در گلستان و گذر آن از ۲.۵ برابر متوسط کشوری بود.
مدیرعامل شرکت گاز گلستان ادامه داد: سه خط گاز از خراسان رضوی ،سمنان و مازندران وظیفه انتقال گاز به گلستان را بر عهده دارند که درهمه مسیرها، گلستان در انتهای مسیر هط انتقال واقع شده است.
طالبی اظهار داشت: مصرف روزانه حدود ۶۱۰ هزار مشترک خانگی، تجاری و صنعتی و واحدهای سیانجی گلستان در شرایط عادی حدود هشت میلیون متر مکعب است و در شرایط عادی مشکلی برای تامین آن ندارد.
بگفته وی برخی از واحدهای صنعتی گلستان در فصل زمستان باید از سوخت جایگزین استفادده کنند تا امکان خدمات رسانی مطلوب به مشترکان خانگی فراهم شود .
بگفته وی نیروگاه سیکل ترکیبی علی آباد روزانه و در صورت فعالیت ۲۴ ساعته حدود پنج میلیون متر مکعب گاز مصرف می کند.
طالبی همچنین با تاکید بر ضرورت صرفه جویی شهروندان گلستانی در فصل سرما گفت: مردم با کنترل فضاهای منزل و یکسانسازی دما در یک شرایط مناسب میتوانند در مصرف انرژی گاز صرفهجویی کنند.
خط لوله گاز طبیعی در سالهای ۵۳ تا ۵۵ از پالایشگاه گاز سرخس برای گازرسانی به نیروگاه نکا از گلستان که آن زمان بخشی از محدوده استان مازندران بود عبور کرد و سال ۶۰ گرگان به عنوان نخستین شهر و روستاهای امیرآباد (گرگان )، قزلجه (آزادشهر) و یساقی (کردکوی) به عنوان نخستین روستاهای این استان از گاز طبیعی برخوردار شدند.
شهریورماه سلجاری یک کارشناس ارشد حوزه انرژی درباره دلایل کمبود گاز در کشور، گفته بود: عدم افزایش تولید و افزایش مصرف گاز موجب ایجاد کمبود گاز شده است که باید برای آن راهکارهایی را در نظر گرفت.
مرتضی بهروزی فر در گفت و گو با ایسنا، با بیان اینکه حل مشکل کمبود گاز در کشور موضوعی نیست که بتوان در کوتاه مدت برای آن راه کار ارائه کرد چراکه این موضوع نیازمند راهکارهای بلندمدت است، اظهار کرد: برای این مساله باید متناسب با ذخایر افزایش تولید صورت می گرفت و از آن طرف نیز باید مصرف کنترل می شد اما متاسفانه به دلیل مشکلاتی که وجود داشت این موضوع محقق نشد.
وی با اشاره به چالش های این بخش، گفت: تحریم، نبود امکانات و تکنولوژی، عدم توسعه عملیات در پارس جنوبی، در پارس شمالی و کیش موجب شد تا افزایش تولید محقق نشود، از آن طرف نیز مصرف گاز در بخش صنعت، نیروگاه و خانگی نیز افزایش یافت، همچنین در حال خاضر ایران تقریبا جز چند کشور برتر دنیا در توسعه گازرسانی است که خود این موضوع افزایش مصرف را به دنبال دارد.