مهشيد گودرزيان: نشست دور همي سراي فرهنگ و رسانه با هيات امناي كتابخانه مستقل فرهنگ روستاي بلاجاده كردكوي برگزار كه در اين نشست بر ضرورت توجه و حمايت بيشتر مديران از فعاليت هاي فرهنگي كتابخانه مذكور تاكيد شد.
«بالا جاده» روستایی است در دامنه شمالی کوه البرز و از توابع شهرستان کردکوی در استان گلستان. این روستا در سال 1399 بهعنوان یکی از 11 روستای دوستدار کتاب کشور در هفتمین دوره جشنواره روستاها و عشایر دوستدار کتاب، برگزیده شد که این موفقیت به خاطر وجود «کتابخانه عمومی مستقل فرهنگ» و تلاشهای «محمد رایجی» فرهنگی بازنشستهای است که بیش از نیمی از عمر خود را بهپای آن گذاشته و خود را خادم فرهنگ، کتاب و مردم میداند.
مؤسس کتابخانه عمومی غیردولتی و مستقل «فرهنگ» بالاجاده كردكوي در اين ديدار گفت: اين كتابهنه را با یک قفسه دستساز چوبی در خانه قدیمی و موروثی تاسیس کردم و بعد سالها، اين كتابخانه به ساختمان تخلیه شده مدرسه روستا منتقل و به مدت سه سال از آموزش و پرورش، این ساختمان اجاره شد.
محمد راييجي ادامه داد: متاسفانه عليرغم فعاليت ها و برنامه هاي جنبي اين كتابخانه، مديران ذي ربط حمايت چنداني از كتابخانه مستقل نداشته و در حال حاضر تمامي هزينه ها از محل كمك هاي مردمي و دوست داران به اهل فرهنگ و كتاب تامين مي شود.
وي كه فرهنگي بازنشسته است، افزود: اين کتابخانه با دارا بودن 30 هزار عنوان كتاب با موضوعات: مذهبی، ادبی، تاریخی، فرهنگی، سیاسی، اجتماعی، علمی، حقوق، مدیریت، هنری، رسانه، ادبیات پایداری و … از امکانات سیستم نرم افزاری و سخت افزاری و گرمایشی و سرمایشی و وسایل ایمنی و تجهیزات کتابخانه ای اعم از قفسه های مناسب و میز و صندلی به خاطر فقدان منابع مالی بی بهره است.
وي با ابراز گلايه از عدم کمک های عمومی و دولتی و عدم تحقق قول و وعده و وعید های مسئولین اجرایی شهرستان و استان اضافه كرد: در سفر اخير رياست جمهوري به گلستان ، مرقومه اي تنظيم و خواستار مساعدت براي حفظ و توسعه اين كتابخانه شديم كه بعد از كلي پيگيري، هنوز مساعدتي به كتابخانه صورت نگرفته است .
راييجي ادامه داد: آن چيزي كه موجب مي شود با همه سختي ها و كاستي ها، چراغ اين كتابخانه روش بماند،، لطف و عنایات خداوند و همراهی و همیاری انسان های نیکوکار و نیک اندیش است.
رييس هيات امناي كتابخانه مستقل “فرهنگ” نيز مي گويد: انتظار داريم تجه و حمايت لازم از سوي مديران مربوطه از فعاليت هاي كتابخانه صورت گيرد.
جعفري اضافه كرد: اين كتابخانه درست است در روستاي بالاجاده واقع شده اما علاقمندان زيادي براي بازديد مراجعه و با فعاليت ها و برنامه هاي آن آشنا مي شوند و تعداد اعضاي آن به بيش از 500 نفر مي رسد.
وي گفت: فعاليت كتابخنه صرفا ارايه كتاب به مراجعه كنندگان نيست بلكه با برنامه هاي جنبي نظير رونمايي از كتاب، نشست با فعالان فرهنگي و برگزاري مراسمات مختلف به فعاليت خود ادامه مي دهد و تلاش مي كند در ارتقاي سطح آگاهي مردم منطقه نقشي ايفا كند.
رييس هيات مديره تشكل سراي فرهنگ و رسانه هم در اين ديدار گفت: تلاش هاي كتابخانه مستقل فرهنگ قابل تقدير است و عليرغم كم و كاستي ها، اين تلاش ها متوقف نشده است.
رحمت اله رجايي اظهار داشت: “راييجي” يكي از از روزنامه خوانان بزرگ استان است كه با علاقه فراوان، اين گتابخانه را راه اندازي كرده است و اين موسسه تصميم گرفت تا در روز خبرنگار، از تلاش هاي چندين دهه وي تقدير كند.
وي افزود: تداوم فعاليت ها و وجود انگيزه در هيات امناي اين كتابخانه، نشان از دغدغه مندي آنان دارد و بدون ترديد اين تلاش ها بايد مورد حمايت مديران ذي ربط و فعالان حوزه فرهنگ و رسانه و نخبگان قرار گيرد.
به گفته وي وجود هزاران عنوان كتاب و نشريات جمع آوري شده در اين كتابخانه حاصل سالها تلاش و همت موسس و بانيان آن بوده است و بايد قدردان اين زحمات بود.
در ادامه اين نشست مديران مسئول و سردبيران فصلنامه ميرداماد، روزنامه گلشن مهر، گلستان سلام و پايگاه خبري پرشهر مطالبي را بيان كردند.
بالا جاده» روستایی است در دامنه شمالی کوه البرز و از توابع شهرستان کردکوی در استان گلستان. این روستا در سال 1399 بهعنوان یکی از 11 روستای دوستدار کتاب کشور در هفتمین دوره جشنواره روستاها و عشایر دوستدار کتاب، برگزیده شد که این موفقیت به خاطر وجود «کتابخانه عمومی مستقل فرهنگ» و تلاشهای «محمد رایجی» فرهنگی بازنشستهای است که بیش از نیمی از عمر خود را بهپای آن گذاشته و خود را خادم فرهنگ، کتاب و مردم میداند.
اين کتابخانه ابتدا در محل خانهی قدیمی پدریام بود و با تصمیم هیات امنا و مشورت دوستداران کتاب و مسئولان، ازآنجاییکه مکان قبلی سالنی برای مطالعه نداشت و نیز کتابها در فضایی محدود و متراکم نگهداری میشدند، مقرر شد به مکان فعلی (مدرسه سابق شهید حاج اسدالله بالاجاده) منتقل شود.
کلاسهای مدرسه تبدیل به مخازن و سالنهای مطالعه شدهاند و در حال حاضر بالای 30 هزار جلد کتاب، 6 هزار جلد مجله و 2 هزار نرمافزار و فیلمهای ویدئویی در این کتابخانه است.
هماکنون 5 مخزن در اين مدرسه طراحي شده که 2 مخزن آن مختص به کتب مرجع و مجلات و همچنین سه کلاس درس تبدیل به سالن مطالعه و یک کلاس بهعنوان دفتر آمادهی خدمت به دوستداران کتاب فراهم شده است.