پایگاه خبری پریشهر

ضعف پژوهش در حوزه بررسی نرخ بالای معلولیت در گلستان

24 تیر 1404

مدیر کل بهزیستی گلستان از ضعف طرح های پژوهشی در مورد دلایل نرخ بالای معلولیت در گلستان خبر داد.

به گزارش پایگاه خبری پریشهر، قدسیه آبشناس در نشست خبری با اصحاب رسانه به مناسبت هفته بهزیستی اظهار کرد: یکی از برنامه های این اداره کل، ضرورت توجه به مطالعات و طرح های پژوهشی  برای جلوگیری از معلولیت است.

وی افزود: در حوزه پژوهش نیاز به کمک فراسازمانی است و باید دانشگاه علوم پزشکی،بهداشت و درمان پای کار باشند تا حوزه پژوهشی بهزیستی تقویت شود.

آبشناس بر تخصیص منابع اعتباری برای تحقیق و بررسی عوامل واقعی معلولیت ها و آسیب های اجتماعی تاکید کرد و گفت: وقتی علل و عوامل  به درستی شناسایی شود کار درمان نیز آسان تر خواهد بود.

مدیر کل بهزیستی گلستان با اشاره به نرخ بالای معلولیت در گلستان گفت:مسائل ژنتیکی و ازدواج فامیلی در این زمینه دخیل هستند اما یکسری عوامل جغرافیایی،بیولوژیکی و ساختاری نیز در این رابطه نقش دارند

وی افزود: دو پروژه مهم در دستور کار بهزیستی گلستان قرار دارد که امید است  با کمک و همکاری مسولان و خیرین نهایی و اجرایی شود.

 وی افزود: احداث نیروگاه خورشیدی ۳ مگاواتی یکی از پروژه هایی است که برای توانمندسازی مددجویان و ایجاد اشتغال پایدار در دستور کار قرار گرفته است، که در حال حاضر در مرحله تملک و جانمایی زمین قرار دارد و مقرر شد  سرمایه گذار سازمان بهزیستی کشور باشد.

مدیر کل بهزیستی گلستان ادامه داد: در این رابطه توانخواهان بسترگرا که حدود ۶۰۰ نفر هستند و توانایی جابجایی ندارند در الویت دریافت وام های مشاغل قرار دارند.

وی انتقال مرکز ماده ۱۶ توسکستان به آق قلا را از دیگر پروژه های مهم بهزیستی عنوان کرد و افزود:تنها مجتمع فرهنگی و رفاهی استان در یک موقعیت کاملأ بکر در توسکستان واقع شده و سالهاست که یک بخش از آن در اختیار ماده ۱۶ قرار گرفته است.

 آبشناس خاطرنشان کرد: برای استفاده بهینه از این مجتمع و جذب گردشگر باید عزیزان ما در ماده ۱۶ به مکانی دیگر منتقل شوند که در این رابطه ۵۰۰میلیارد  ریال از سوی سازمان بهزیستی کشور تخصیص داده شده که امیدواریم تا شهریور سال جاری جذب اعتبار نیز انجام شود.

وی ادامه داد: بعد از جابجایی ماده ۱۶، شهر دوستدار سالمند  در مجتمع توسکستان ایجاد می شود که با توجه به ظرفیت های مختلف استان به خصوص در نیروی انسانی و تنوع اقوام میتوان فضایی شاد و مفرح در آنجا ایجاد کرد.

درباره نویسنده خبر

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *