۲۰ آذر ۱۴۰۳
مدیر کل دفتر امور شهری و شوراهای استانداری گلستان در سیزدهمین همایش ملی سامانه های سطوح آبگیر باران : دستیابی به روشهای موفق استفاده بهینه از آب باران و بهره وری از آن فرصتی برای حکمرانی مشارکتی است
مدیر کل دفتر امور شهری و شوراهای استانداری گلستان در سیزدهمین همایش ملی سامانههای سطوح آبگیر باران اظهار کرد: در استان گلستان علیرغم نزول سالانه به طور متوسط ۹ میلیارد مترمکعب باران ، میزان پتانسیل آب کمتر از ۲.۵ میلیارد متر مکعب است و ما به دنبال آن هستیم که بخشی از آبی که بدون استفاده ، از سطوح آبگیر باران تبخیر می شود را ذخیره و یا به آبخوانها تزریق کنیم ، و ضمن کاهش حجم سیلابهای شهری ، از این آب به حساب نیامده بهره گیری نماییم.
مهندس سید محسن حسینی گفت : بهره وری از آب باران فرصتی برای حکمرانی مشارکتی، ارتقای تاب آوری و سازگاری در برابر تغییرات اقلیمی را فراهم می آورد.
وی اظهار کرد: استان گلستان ۲ میلیون هکتار وسعت دارد و جمعیت استان حدود ۲ میلیون نفر است که یک میلیون و ۲۰۰ هزار نفر در ۳۶ شهر این استان زندگی می کنند که جمعا ۱۸ هزار هکتار (کمتر از ۱ درصد وسعت استان) مساحت دارند و در معرض بحرانهایی مانند سیلاب هستند.
حسینی تصریح کرد: استان گلستان ، هم دارای کوهستان پرشیب وارتفاعات بالای ۳ هزار متر است و هم دشت آبرفتی و هم بیابان بادرفتی دارد و سیل ، زلزله ، خشکسالی ، ریزگرد و طوفان استان را تهدید می کند.
مدیر کل دفتر امور شهری و شوراهای استانداری گلستان گفت: از این ۵ بحران که در استان گلستان با آن مواجه هستیم سه مورد خشکسالی و سیل و ریزگرد به موضوع همایش سامانه های سطوح آبگیر مرتبط است و امیدوار هستیم با استفاده از یافته های این همایش بتوانیم اثرات منفی این بحران ها را در استان تخفیف دهیم و در استفاده بهینه از آب باران موفق تر تلاش نمائیم.
وی بیان کرد: استان گلستان به لحاظ تاریخی سازه های جمع آوری آب باران موسوم به “لاری” را در خود دارد و باید بتوانیم ضمن احیای این سنت های پسندیده در بخش های مختلف ، از آبی که به قدر مناسب خداوند برای ما می فرستد ، ذخیره و تزریق نمائیم و باقی مانده آن را نیز مدیریت کنیم.
حسینی ضمن تقدیر از برگزاری چنین همایش ارزشمندی گفت: امید است با برگزاری چنین همایشی ذهن های ما آماده و برنامه های ما برای استفاده کاربردی و بهینه از آب باران شروع شود و شتاب گیرد.