معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار گلستان گفت: با همکاری بخش خصوصی، امسال صادرات هدفگذاری شده ۲۱۰ میلیون دلار کالای غیرنفتی از این استان به کشورهای مقصد محقق شد.
سیدمحمد دهنوی در نشست کارگروه گفت و گوی دولت و بخش خصوصی استان افزود: با همکاری خوبی که بین دولت و بخش خصوصی آغاز شده، هدفگذاری ۵۰۰ میلیون دلاری صادرات کالا از ابن استان در سال های آینده، دستیافتنی است.
امسال عمده کالاهای صادراتی استان به ۳۳ کشور از جمله ترکمنستان، قزاقستان، عراق، افغانستان، رومانی، بلغارستان، ارمنستان، ازبکستان، روسیه و پاکستان است.
استان گلستان می تواند به عنوان یکی از مستعدترین استانها در بخش صادرات محصولات تولیدی خود باشد اما نبودن حمایتهای کافی، صنایع تبدیلی و فقدان برند مناسب باعث شده که صادرات گلستان رونقی نداشته باشد.
داشتن مرز خشکی با کشور ترکمنستان و ارتباط با کشورهای آسیای میانه و چین از طریق زمینی و ریلی، دسترسی به بنادر دریای خزر و ارتباط با کشورهای حوزه این دریا از طریق مازندران، وجود فرودگاههای گرگان و کلاله و گمرک اینچه برون گنبدکاووس، از جمله ویژگیهای رونق مبادلات تجاری استان گلستان به شمار میرود.
دهنوی همچنین از صدور ۷۳ مجوز بینام سرمایهگذاری برای نخستین بار در راستای شتاب بخشیدن با توسعه همه جانبه استان خبر داد و گفت: این طرحها آماده جذب سرمایهگذاران بود که شیرینسازی آب از خزر، گردشگری و صنایع تبدیلی از جمله آن است.وی افزایش ظرفیت کارخانههای آرد استان به ۴۰ درصد، ار سرگیری دوباره آمد و شد کامیون در مرز اینچهبرون گنبدکاووس به ترکمنستان، افزایش آمد و شد بین هیاتهای تجاری گلستان با کشورهای همسایه، پیگیری اجرای کریدور راهآهن شمال به جنوب، خرید تضمینی محصولات کشاورزی و افزایش نرخ آن را از دیگر مزایای ارتباط بخش دولت با بخش خصوصی استان برشمرد.
دهنوی از پرداخت ۱۵۰ هزار میلیارد ریال وام بانکی جدید برای رونق تولید استان خبر داد و گفت: پرداخت این رقم به متقاضیان در گلستان، در ۱۲ سال اخیر رشد بیسابقه دارد.
به گفته وی مصارف بانکی استان ۵۲۰ هزار میلیارد ریال بوده که یکسال اخیر ۳۳۰ هزار میلیارد ریال استمهال منابع بانکی انجام شده و ۴۰ هزار میلیارد ریال هم مطالبات بانکی مانده وحود دارد
رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی گلستان خواستار حمایت بیش از گذشته بخش خصوصی استان برای شتاب بخشیدن به توسعه اقتصادی توسط دولت شد
علیمحمد چوپانی افزود: تامین سرمایه در گردش بانکی و تامین خوراک دام و طیور از نیازهای ضروری تولیدکنندگان استان گلستان بوده که باید توجه در این بخش شود.
وی در حوزه مشارکت بخش خصوصی در اجرای نهضت ملی مسکن در استان، گفت: اگر امکانات در اختیار بخش خصوصی در این حوزه گذاشته شود، سهم خود را در تحقق این برنامه دولت سیزدهم در گلستان انجام خواهیم داد.
نایب رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی گلستان هم کشاورزی را یکی از مزایای شکوفایی اقتصاد استان برشمرد و گفت: توجه به رفع موانع توسعه کشاورزی استان از ضروریات است.
امیر یوسفی افزود: بخش کشاورزی استان برای رونق نیاز به تامین سرمایه در گردش، حمایت در سرمایه گذاری برای استفاده از تکنولوژی، توسعه تولیدات محصولات گلخانهای کشاورزی و عبور از کمبود منابع آب زراعی منطقه دارد.